Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες

Περιφερειακές βιβλιοθήκες Α.Π.Θ.

Περιφερειακές βιβλιοθήκες Α.Π.Θ.  

Οι περιφερειακές βιβλιοθήκες του Α.Π.Θ. λειτουργούν στις σχολές και στα τμήματα του πανεπιστημίου με ωράρια που ρυθμίζονται σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε τμήματος.ακολουθεί μια λίστα με τις βιβλιοθήκες και τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

  ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

K. Μπρανιώτου, τηλ.: 2310.99.6690 -6691, e-mail:

...

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.)

Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ιδρύθηκε το 1962 και από το 1965 λειτουργούσε ως δανειστική μονό για τους καθηγητές του πανεπιστημίου. Αρχικά στεγάστηκε σε ένα δωμάτιο στη Λ. Νίκης 45 και ύστερα από αρκετές μετακομίσεις μεταφέρθηκε στις σημερινές της εγκαταστάσεις δηλαδή στον ημιώροφο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Αποτελεί μια από τις πιο οργανωμένες και πλούσιες σε υλικό βιβλιοθήκες της Ελλάδος.

Συλλογή
 Η βιβλιοθήκη του

...

Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (Α.Τ.Ε.Ι.Θ.)

Η βιβλιοθήκη του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1974 και βρίσκεται δίπλα από την κύρια είσοδο του, στο κεντρικό κτίριο.

Συλλογή
Η συλλογή της βιβλιοθήκης, καλύπτει τις ανάγκες κυρίως των φοιτητών που είναι οι κύριοι χρήστες της και εμπλουτίζεται συνεχώς με πληροφορίες και υλικό που έχουν σχέση με τα προγράμματα σπουδών του Ιδρύματος, τα ερευνητικά και ψυχαγωγικά ενδιαφέροντα των εκπαιδευτικών, καθώς και

...

Κεντρική βιβλιοθήκη Α.Π.Θ.

Η βιβλιοθήκη του Α.Π.Θ. ιδρύθηκε το 1927. Είναι η δεύτερη βιβλιοθήκη σε μέγεθος πανελλαδικά μετά την Εθνική Βιβλιοθήκη, η μεγαλύτερη και καλύτερα οργανωμένη βιβλιοθήκη της βόρειας Ελλάδας και μία από τις μεγαλύτερες στα Βαλκάνια. Στεγάζεται σε ξεχωριστό κτίριο στο κέντρο της πανεπιστημιούπολης και μαζί με τις περιφερειακές βιβλιοθήκες των τμημάτων και των σχολών αποτελεί το σύστημα βιβλιοθηκών του A.Π.Θ.

 Το σύστημα βιβλιοθηκών Α.Π.Θ. αποτελείται από την κεντρική βιβλιοθήκη, από

...