Ζωντανά Βιβλία στη Θεσσαλονίκη!

Στις 12 Δεκεμβρίου η Ζωντανή Βιβλιοθήκη θα βρίσκεται, για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη προσκεκλημένη των “Citizens in Action” στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Πολιτιστική διαφορετικότητα και Ευρώπη: αναζητώντας το σημείο επαφής”.

IANOS - Εργαστήρια Βιβλίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και e-learning / Φθινόπωρο 2016

Τα Εργαστήρια Βιβλίου στον IANO, τα οποία δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2013, εφέτος ήδη συμπλήρωσαν επτά επιτυχημένους κύκλους εργαστηρίων-σεμιναρίων δημιουργικής γραφής, διόρθωσης-επιμέλειας κειμένων και εικονογράφησης. Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS, ανταποκρινόμενη στη ζήτηση των ενδιαφερομένων, παρουσιάζει για το φθινόπωρο του 2016 μια επανασχεδιασμένη και εμπλουτισμένη ενότητα διά ζώσης σεμιναρίων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη,

...
Read more: IANOS - Εργαστήρια Βιβλίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και e-learning / Φθινόπωρο 2016

Ο δημιουργικός κόσμος των βιβλιοθηκών στην Παιδική Βιβλιοθήκη Συν/σμου Κηφισιάς, Δήμου Καλαμαρριάς

Ποικίλα εργαστήρια δραστηριοτήτων από τον Οκτώβριο.
Από 10 Οκτωβρίου ξεκινά μια πληθώρα εργαστηρίων στα οποία μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά δημιουργικά. Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν με προεγγραφή. Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου με τη φυσική σας παρουσία στο χώρο της βιβλιοθήκης ή τηλεφωνικά.

Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δράσεις που θα υλοποιηθούν στην ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΥΝ/ΣΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Read more: Ο δημιουργικός κόσμος των βιβλιοθηκών στην Παιδική Βιβλιοθήκη Συν/σμου Κηφισιάς, Δήμου Καλαμαρριάς

Εκδηλώσεις Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δήμου Καλαμαριάς

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναιδωρεάν. Απαραίτητη είναι η προεγγραφή είτε με φυσική παρουσία είτε τηλεφωνικά. 2310 423-233 ή 2313314490. Έναρξη εγγραφώνΤρίτη 20 Σεπτεμβρίου.

Read more: Εκδηλώσεις Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δήμου Καλαμαριάς

To facebook επιβεβαίωσε επιστημονικά την Ιλιάδα

iliadaΗ πεποίθηση ιστορικών και αρχαιολόγων ότι υπάρχει πολλή ιστορική αλήθεια σε έργα όπως η «Ιλιάδα» και δεν είναι σκέτος μύθος, ενισχύεται από μία απρόσμενη επιστημονική πηγή: τους φυσικομαθηματικούς.

Τα μαθηματικά και ο πολιτισμός εκ πρώτης όψεως δεν έχουν μεγάλη σχέση, όμως Βρετανοί επιστήμονες πήραν την τολμηρή πρωτοβουλία να αναλύσουν την Ιλιάδα και άλλα

...
Read more: To facebook επιβεβαίωσε επιστημονικά την Ιλιάδα