Ζωντανά Βιβλία στη Θεσσαλονίκη!

Στις 12 Δεκεμβρίου η Ζωντανή Βιβλιοθήκη θα βρίσκεται, για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη προσκεκλημένη των “Citizens in Action” στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Πολιτιστική διαφορετικότητα και Ευρώπη: αναζητώντας το σημείο επαφής”.

To facebook επιβεβαίωσε επιστημονικά την Ιλιάδα

iliadaΗ πεποίθηση ιστορικών και αρχαιολόγων ότι υπάρχει πολλή ιστορική αλήθεια σε έργα όπως η «Ιλιάδα» και δεν είναι σκέτος μύθος, ενισχύεται από μία απρόσμενη επιστημονική πηγή: τους φυσικομαθηματικούς.

Τα μαθηματικά και ο πολιτισμός εκ πρώτης όψεως δεν έχουν μεγάλη σχέση, όμως Βρετανοί επιστήμονες πήραν την τολμηρή πρωτοβουλία να αναλύσουν την Ιλιάδα και άλλα

...
Read more: To facebook επιβεβαίωσε επιστημονικά την Ιλιάδα

Βιβλιοθήκες «φυτρώνουν» στα πάρκα της Θεσσαλονίκης

Πνοή ζωής στα πάρκα της Θεσσαλονίκης φιλοδοξεί να δώσει μια ομάδα νέων. Οπλο της τα… βιβλία. Με στόχο να κινητοποιήσουν τους κατοίκους της πόλης για να απολαύσουν τους δημόσιους χώρους παρέα με το αγαπημένο τους βιβλίο, οι εθελοντές της ομάδας «Why not» σε συνεργασία με τον Ομιλο UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να δημιουργήσουν «πλανόδιες» δανειστικές βιβλιοθήκες στα πάρκα της πόλης.

...
Read more: Βιβλιοθήκες «φυτρώνουν» στα πάρκα της Θεσσαλονίκης

Twitter και Microsoft έκλεισαν νέα συμφωνία για realtime αποτελέσματα στην Bing!

Μετά από δύο χρόνια επιτυχούς συνεργασίας, οι Twitter και Microsoft αποφάσισαν να συνεχίσουν μαζί παρέχοντας realtime αποτελέσματα στη μηχανή αναζήτησης Bing, σε αντίθεση με τη Google που δεν ανανέωσε τη συνεργασία ελέω Google+. Η δημοσιοποίηση της νέας συνεργασίας έγινε μέσα από….διάλογο των δύο πλευρών στο Twitter:

Read more: Twitter και Microsoft έκλεισαν νέα συμφωνία για realtime αποτελέσματα στην Bing!

Εξορίζεται στο Φάληρο η Εθνική μας Βιβλιοθήκη

Το φωτεινό πρόσωπο της Ελλάδος περνάει μέσα από την πνευματική κληρονομιά της, την υλική και την άυλη. Μια κληρονομιά που μνημονεύεται αιώνες τώρα από τους πεπαιδευμένους λαούς όλης της γης. Ενα πολύτιμο κομμάτι αυτής της κληρονομιάς αποθησαυρίζεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη.

ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟΙ κώδικες, παλίμψηστα, παλαίτυπα, έργα μνημειακά που συνιστούν την κιβωτό του έθνους φυλάσσονται στο ιστορικό κτήριο της

...
Read more: Εξορίζεται στο Φάληρο η Εθνική μας Βιβλιοθήκη